40 dkg lisz
1 Ráma margarin
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
2-3 evőkanál tej
2 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só
a töltelékhez:
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
fél kg túró (de elbír 75 dkg-ot is)
3-4 evőkanál búzadara
2 tojás fehérje (a tésztából kimaradt)
1 cs (10 dkg) apróbb fajta kókuszreszelék
1 doboz egzotikus gyümölcskonzerv
A szódabikarbónával, sóval és kakaóporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A cukrokat kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a tejet és a lisztes keverékkel összegyúrjuk. Szükség szerint egy kis lisztet vagy tejet adunk hozzá, úgy hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjunk. Ketté vesszük, egyik felét kinyújtjuk és margarinnal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe rakjuk úgy, hogy pereme legyen.
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk - a kemény habbá vert tojásfehérjét a végén forgatjuk bele. Rásimítjuk a tésztára, tetejét kirakjuk a lecsöpögtetett gyümölcsdarabokkal. Beborítjuk a másik tésztalappal. Megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a beleszúrt késre vagy hurkapálcára már nem ragad a töltelék. Szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk, de akár csokiöntetet, csokimázat is tehetünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése