Hozzávalók:
2 kis pohár citromos joghurt
15 dkg cukor
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
1 nagyobb citrom
2 tojás
fél dl olaj
Máz:
2 evőkanálnyi frissen facsart citromlevet és egy kávéskanálnyi reszelt citromhéjat alaposan kikeverünk 10 dkg porcukorral.
Egyik tálban összekeverjük a száraz (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor, reszelt citromhéj), egy másikban a nedves (joghurt, tojás, olaj, citromlé) hozzávalókat, majd jól összevegyítjük a kétféle keveréket.
Margarinnal kikent muffin formákba kanalazzuk és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
A még meleg, de már nem forró muffinok tetejére citrommázat kenünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése