Oldalak

2012/05/16

Medvehagymás-petrezselymes burgonya

Most, hogy szezonja van, és nagyon egészséges, a medvehagymával a leghétköznapibb burgonyaköretből is újdonságot varázsolhatunk.

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagy csomó medvehagyma
1 csokor petrezselyemzöld
olaj


A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A összeaprított medvehagymát és petrezselyemzöldet kevés olajon megfuttatjuk. A burgonya főzőlevéből 2-3 evőkanálnyit hozzá adunk. A burgonyát leszűrjük és a hagymás-petrezselyemmel összekeverjük. Bármilyen húsételhez kiváló köret. Csak az illata finom fokhagymás, az ízén nem érzik a hagyma.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése