Oldalak

2012/05/17

Almás-vaníliás kocka


(a mérőedény 1 bögre = 2,5 dl)

Hozzávalók a tésztához:
3 bögre liszt
1 bögre cukor
1 tojás + 1 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
az összeállításhoz szükség szerint tejföl

a töltelékhez:
1 kg alma
3 csomag vaníliás puding
4 evőkanál cukor
3 bögre tej

Elkészítése:
A tésztához valókat alaposan kidolgozom és hűtőbe teszem minimum fél órára.
Közben az almát megtisztítom és szeletekre vagy kisebb kockákra vágom.
A tésztát kiveszem a hűtőből, kettéveszem és a felét egy közepes méretű, kivajazott és lisztezett tepsibe rakom.

A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzöm.
Az almát elrendezem a tésztán. A kissé kihűlt pudingot az almára öntöm, elegyengetem, arra ráteszem a tészta kinyújtott másik felét. Kicsit megszurkálom. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 percig sütöm.
A tepsiben hagyom kihűlni a tésztát, utána vágom csak kockákra és porcukorral megszórva kínálom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése