Oldalak

2012/04/16

Német szalonnás zöldborsóleves

Hozzávalók:
1 csomag csíkozott bacon szalonna
1 fej vöröshagyma
1 csomó zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
25 dkg zöldborsó
25 dkg sárgarépa
25 dkg krumpli
olaj
liszt
só, bors
csipetnyi cukor

Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk illetve felkarikázzuk és egy kevés olajon a bacon szalonnával megpirítjuk.
A krumplit és a répát megtisztítjuk, megmossuk, egyforma apró kockákra vágjuk. A borsóval együtt a sült szalonnához adjuk és együtt pirítjuk egy kicsit. Meghintjük 2-3 evőkanálnyi liszttel, jól átforgatjuk/pirítjuk, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel. Kevergetve felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy teáskanálnyi cukrot és lassú tűzön,  többször megkeverve addig főzzük, míg a zöldségek puhák nem lesznek.

 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése