Oldalak

2012/02/22

Zöldséges-baconös rakott hús

Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet hús (csirke, pulyka, sertés)
1 nagy csomag (1kg) mexikói vegyes zöldség
1 csomag szeletelt bacon szalonna
1 nagy pohár tejföl (a 450g-os)
4 tojás
só, bors, ételízesítő
olaj

Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük és kevés olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A tejfölt fűszerezzük és jól kikeverjük a tojásokkal. Egy tepsibe vagy jénai tálba kevés olajat öntünk, a bacon szalonna csíkok felével kirakjuk majd elterítjük benne a mexikói zöldség felét. Meglocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre ráhelyezzük a hússzeleteket és ha szükséges, még ízlés szerint fűszerezzük. Beborítjuk a megmaradt zöldséggel, amire rálocsoljuk a maradék tejfölt. A maradék szalonnaszeleteket rátesszük. Fóliával lefedjük, és közepesre előmelegített sütőben a hústól függően egy/másfél órát pároljuk, majd a fóliát levéve még kb. 10 percig sütjük, hogy a teteje is megpiruljon. Bármilyen körettel, salátával nagyon finom húsétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése