Oldalak

2012/02/07

Vegyes zöldségkrémleves

Hozzávalók:
kb fél kilónyi vegyes zöldség (zöldbab, karalábé, zöldborsó, karfiol stb.)
1-1 db sárgarépa, gyökérzöldség, krumpli
1-1 kis fej zeller és vöröshagyma
1-1 paradicsom és paprika
só, fehér bors
1 kávéskanálnyi vaj
1 húsleveskocka
1 kis csokor petrezselyemzöld

Megtisztítjuk és egyforma apróra daraboljuk a zöldségféléket, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.  Felöntjük 1,5 - 2  liter vízzel (aszerint, hogy milyen sűrűre szeretnénk a kész levest). Sóval, fehér borssal, húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük a hozzávalókat. Ha minden zöldség megfőtt, összeturmixoljuk. Beleteszünk egy kávéskanálnyi vajat és visszatesszük még pár percig főni. Utána elzárjuk alatta a lángot és lefedve állni hagyjuk egy kevés ideig.  Pirított zsemlekockával vagy sajtos pirítóssal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése