Oldalak

2012/02/07

Sajtos rúd és pogácsa

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg kockamargarin
1 tojás
1 kk. szalalkáli kevés tejben megfuttatva
10 dkg reszelt sajt

és annyi tejföl, hogy a tészta közepesen lágy legyen


Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
szezámmag
köménymag
nagy szemű só 


Elkészítése: 

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk és csíkokra vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük és reszelt sajtot vagy kömény/szezámmagot szórunk a tetejére és egy kevés sót. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése