Hozzávalók:
25 dkg héjában főtt, áttört burgonya
25 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál só
bors
1 tojás a kenéshez
(a szóráshoz reszelt sajt vagy szezámmag)
A kihűlt, áttört burgonyához adjuk hozzá a lisztet, a fagyosan lereszelt  vajat, a tojást, a sót és a borsot. A tésztát nyújtsuk ki, és félórás  időközönként háromszor hajtogassuk. A hajtogatások között a hűtőben  tartjuk. A harmadik hajtogatás után körülbelül két ujjnyi vastagra  nyújtjuk, késsel berácsozzuk a tetejét, megkenjük tojással (ízlés  szerint megszórhatjuk szezámaggal vagy sajttal) és pogácsaszaggatóval  kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése