Oldalak

2012/02/06

"Mexikói" rakott tészta

Hozzávalók:
1 csomag körettészta
1 csomag mexikói vegyes zöldség
fél kg darált hús
olaj
só, bors, törött paprika, fűszerek
1-2 kanál paradicsompüré
25 dkg reszelt sajt

A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük fél evőkanálnyi törött paprikával, felöntjük egy kevés vízzel és kevergetve felforraljuk. Beletesszük a paradicsompürét és a fűszereket. Félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket és készre főzzük. Ha szükséges, közben még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó mártás sűrűségű legyen a szaftja. A körettésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük és olajjal vékonyan kikent tepsibe vagy egy nagyobb jénai tálba öntjük. Hozzáadjuk a zöldséges ragut a szaftjával együtt. Óvatosan összeforgatjuk. Tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése