Oldalak

2012/01/17

Sonkás tepsis krumpli

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg sonka (vagy főtt/füstölt tarja)
1 nagy pohár tejföl (nem a 375-ös, hanem a 450-es)
petrezselyemzöld
snidlig, medvehagyma, koriander zöldje, stb ízlés szerint
20 dkg reszelt sajt
só, bors
szerecsendió


A megtisztított, megmosott krumplit egyenletes vastagságú, kisujjnyi karikákra vágjuk és süssük ki bő, forró olajban. Tegyük egy olajjal vékonyan kikent nagy jénai tálba vagy tepsibe és sózzuk meg. Kockázzuk/csíkozzuk fel a sonkát és keverjük össze a tejföllel és a fűszerekkel. Lazán keverjük össze a krumplival és előmelegített, forró sütőben addig süssük, amíg mindenhol rotyog rajta a tejföl. Ekkor szórjuk rá a reszelt sajtot és addig süssük, míg ráolvad/pirul a sajt.
Savanyúsággal, befőttel vagy salátával finom, gyors egytálétel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése