Oldalak

2012/01/02

Sajt készítése házilag

Hozzávalók:
1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só

Elkészítése:
1 liter aludt vagy forralt tejet, 1/2 kg (krumplinyomón áttört) túrót főzz össze 5 percig. Nyomogatás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kávéskanál szódabikarbónával és 1 kávéskanál sóval alaposan keverd össze.
15 percig főzd, közben óvatosan kevergesd.
Ha elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és nyomd tetszőleges formába a masszát.
2 óra múlva akár már reszelhető is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése