Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 db tojássárgája
30 dkg cukor
10 evőkanál feketekávé
15 dkg darált dió
2 evőkanál víz
4 db tojás keményre vert habja
A krémhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl rum, vagy 1 rumaroma
kevés tej
20 dkg Rama margarin
A bevonathoz:
3 evőkanál kakaópor
15 dkg cukor
kevés tej, (fele lehet feketekávé is)
10 dkg margarin
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, a 4 tojásfehérjét keményre verjük és óvatosan a masszához adjuk. A tésztaalapot úgy, mint a piskótát, megsütjük (gáztepsinyi adag). A krémhez a darált diót a porcukorral és kevés tejjel sűrűre főzzük, belekeverjük a rumot, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd összevegyítjük a teljesen kihűlt diókrémmel. A diós piskótalapra rákenjük a krémet. A mázhoz a kakaóport a cukorral és a tejjel (kávéval) felfőzzük, végül elkeverjük benne a margarint. A bevonatot a krém tetejére öntjük, és elsimítjuk. Csokireszeléket szórhatunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése