Oldalak

2011/12/12

Túrós zserbó I.

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg sütőmargarin, 2 tojás, kakaópor
- valamint kevés darált dió, baracklekvár, és zsír a tepsi kikenéséhez.
A krémhez:
50 dkg túró, 20 dkg cukor, 3 evőkanál búzadara, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor.
A tetejére: tortabevonó.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport gyúrunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül bele a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Ha kihűlt, étcsokis tortabevonót kenünk a tetejére.
A túrótölteléket mazsolával gazdagítva is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése