Oldalak

2011/12/14

Tejfölös-meggyes túrókocka

Hozzávalók:
A tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 késhegynyi só.
A krémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, ízlés szerint porcukor, 25 dkg meggy vagy cseresznye, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor.

A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a sóval habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Papírral bélelt nagy, szögletes sütőlemezre felkenjük a masszát, és a forró sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztát deszkára borítjuk, és félbevágjuk. A tejszínből kemény habot verünk. Akkora tepsi aljába, amekkorába belefér egy fél tésztalap, elhelyezzük az egyiket.A túrót áttörjük és összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk, ezután belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott és langyosra melegített, folyékony zselatint. A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva, kissé rá is nyomjuk. Befedjük alufóliával, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
A tetejét porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése