Oldalak

2011/12/13

Sajtos zöldségkrémleves

egy zellergumó
egy sárgarépa
két fehérrépa
egy kanál olívaolaj
egy kanál liszt
egy dl tejszín
egy leveskocka
egy kk. ételízesítő, só, fehér bors, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, felaprítom, és annyi sós vízben puhára főzöm, ami jól ellepi. A főtt zöldségeket leturmixolom (nem baj, ha picit darabos marad) majd kevés vízzel felöntöm, beleteszem a húsleveskockát, ízlés szerint vegetát és vékonyan berántom. Ízesítem a fehér borssal és a reszelt szerecsendióval, kevés tejszínnel átforralom. Reszelt sajttal megszórva tálalom.
Pirítós szelet, pirított zsemlekocka vagy készen kapható levesgyöngy illik hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése