Oldalak

2011/12/12

Pulykamellcsíkok sajtos-bacon-ös bundában

Hozzávalók:
fél kg pulykamellfilé, liszt, 2 doboz főzőtejszín, 3 tojás, 25 dkg reszelt sajt, 2 csomag szeletelt bacon szalonna


Elkészítése:

Egy hőálló edény alját kirakom az egyik adag bacon szalonnával. A csíkokra felszeletelt pulykamellet beleforgatom először a lisztbe aztán a felvert tojásba és végül a reszelt sajtba. Ezután a bundázott pulykamellcsíkokat a felszeletelt bacon tetejére rakom sorba. A hússzeletek tetejét beborítom a másik csomag bacon szalonnával. Leöntöm tejszínnel és a tetejét megszórom a maradék reszelt sajttal. Közepes hőfokon addig sütöm, míg rápirul a sajt - addigra puha lesz a hús is. Burgonya püré illik leginkább hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése