Oldalak

2011/12/31

Lilahagymás krumplisaláta

hozzávalók (kb. 4 személyre)
1 kg közepes szemű burgonya
2 nagy fej lila hagyma
5 db kemény főtt tojás
5 dl víz
1 evőkanál 10%-os ecet
2-3 evőkanál cukor
1 púpozott kávés kanál só
kevés őrölt bors

Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. A lila hagymákat félbevágjuk és vékonyra felszeleteljük A vízből, cukorból, sóból, csipet borsból és az ecetből salátalevet keverünk és felforraljuk. A hagymakarikákat beleforgatjuk, 1-2 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb tálban jól összeforgatjuk a felkarikázott krumplit a felszeletelt tojásokkal és a salátaleves hagymával.
Egy pár órára tegyük a hűtőbe hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverjük át.
(A tojások sárgája valószínűleg kipotyog és összetörik, de annál finomabb "krémmel" vonja be a krumplikat.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése