Oldalak

2011/12/07

Karácsonyi gesztenyekocka - sütés nélkül

"Tészta" hozzávalói: 2 cs. gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, fél Ráma margarin, 15 dkg porcukor, kevés rum vagy pár csepp rumaroma
- ezeket összegyúrjuk és egyenletesen egy tepsi vagy tortaforma aljára nyomkodjuk.

Krém:
9 dl tej, 3 vaníliapuding, 3 evő kanál cukor - ezt sűrűre főzzük.
25 dkg Rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.

A fele krémet a tepsibe rakott gesztenyés "tésztára" kenjük. Babapiskótákat rumos kávéba/tejbe esetleg kakaóba mártunk és a krém tetejére rakjuk. Erre jön a krém másik fele.

Fél liter Hulala tejszínt 2 habfixálóval vagy zseléfix-el  és 10 dkg porcukorral kemény habbá verünk és rákenjük a krémre, majd csokit reszelünk a tetejére, vagy megszórjuk csokidarával. Pár órára (de legjobb egy éjszakára) tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése