Oldalak

2011/12/05

Egyszerű túrós sütemény

Hozzávalók:
15 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, fél csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 3 evőkanál tejföl,

A töltelékhez:
50 dkg túró, 25 dkg cukor, 25 dkg margarin, 2 cs vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja.

A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. Kettéosztjuk, azután a 2 cipót lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre kinyújtjuk, majd a kikent, lisztezett tepsiben egymás után kb. 180 fokon megsütjük.

A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, meg a vaníliás cukorral, azután összedolgozzuk az előzőleg jól áttört túróval. A kisült lapokat megtöltjük a túrókrémmel, és letakarva pihentetjük, hogy megpuhuljon a tészta. Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése