Oldalak

2011/12/09

Borzas Kata (túrós változat)

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg Ráma
20 dkg porcukor
3 ek kakaópor
1 tojás sárgája
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 csipetnyi só

Ezeket összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Kb. 1 órára betesszük a mélyhűtőbe,/ hogy reszelhető legyen / alufóliába becsomagolva.

Töltelék:
1kg túró, 20dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, mazsola, reszelt citrom vagy narancshéj, 3 egész tojás + a tésztából kimarad fehérje, 2 evőkanál búzadara. A tojásfehérjéket külön kemény habbá verjük és miután a többi hozzávalót összekevertük, lazán azt is belekeverjük.

A nagy gáztepsit margarinnal kikenjük, liszttel megszórjuk. A fele tésztát nagy lyukú reszelőn egyenletesen elosztva belereszeljük. Rákanalazzuk a habos túrót. Erre ráreszeljük a tészta másik felét. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.Hosszúkás szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése