Oldalak

2011/11/22

Szilvás és diós-szilvás muffin

Hozzávalók (2 közepes muffin sütőhöz, vagyis 24 db-hoz)
15 dkg vaj,
25 dkg cukor
2 db tojás,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1,5 dl tej,
1 kávéskanál fahéj,
10 dkg darált dió,
kb fél kg felezett szilva
némi fahéjas cukor

Elkészítés:
A puha vajat és cukrot jó habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azzal is jól átkeverjük. Ezután következik a sütőporral elkevert liszt, dió, tej, végül a fahéj.
A kész masszába lazán belekeverjük a felkockázott szilvát. Ha szükséges, kevés tejet még adhatunk hozzá. A formákat alaposan kivajazzuk, félig töltjük tésztával, tetejére 1-1 diót illetve fél szilvát teszünk, ez utóbbiakra 1-1 mokkáskanálnyi fahéjas cukrot (sütés közben isteni illat lesz tőle :)).
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Kisebb formában 24 db lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése