Oldalak

2011/11/16

Narancsos-almás lepény

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 tejföl
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojás

a hozzávalókat összegyúrjuk, ketté vesszük. Egyiket tepsibe rakjuk, megszórjuk egy jó maréknyi búzadarával vagy  így nem ázik el a nyers almától. (én újabban "dejót" vagy darált kekszet használok b), ráhalmozzuk a tölteléket
( 2 kg reszelt almát összekeverünk ízlés szerinti mennyiségű cukorral, fahéjjal, belereszeljük 1 narancsnak a héját és belenyomjuk a levét is, ízlés szerint mazsolát is keverhetünk az almába), a másik kinyújtott tésztával beborítjuk. Egy felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk és előmelegített sütőben világosra sütjük. Langyosra vagy hidegre hűlve szeleteljük.
Nagyon kellemes aromája lesz a narancstól !

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése