Oldalak

2011/11/25

Kólás-mazsolás-csokoládés muffin

Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl olaj
2 tojás
3 ek kóla ízű szénsavas üdítő
2 ek kakaópor
5 dkg apróra tört csokoládé
egy kis maréknyi (előzőleg beáztatott, megmosott) mazsola

A cukrokat a 2 tojással, az olajjal és a kólával habosra kavarjuk. Külön edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, kakaóporral, az összevagdalt csokival és a lecsepegtetett mazsolával, majd az első masszával alaposan elvegyítjük. A muffin formát alaposan kikenjük margarinnal és belekanalazzuk a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba nem árt !). Nagyon finom, puha, omlós muffinunk lesz.
(A mazsolát lehet utólag is a tészta tetejére szórni, akkor frissen, sütés után a mazsola a muffinon ropogós, pár óra állás után finom puha lesz.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése