Oldalak

2011/11/22

Klasszikus rakott karfiol recept


Hozzávalók:
1 kg karfiol
30 dkg darált sertéshús
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 tojás
1 bögre rizs (2,5 dl)
1 paprika
1 paradicsom
 olaj
zsemlemorzsa
pirospaprika

1 nagy pohár tejföl

bors


A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. 

Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal és fedő alatt párold puhára. 
A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 bögre forró vízzel. Kicsit sózd meg, főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj ki olajjal és rakj bele egy réteg karfiolt. Erre terítsd rá a rizst, majd a húst,  végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.
 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése