Oldalak

2011/11/16

Kínai édes-savanyú, ahogy én készítem

Fél kg sertéscombot vagy karajt felkockázok. Pár kanál olajon hirtelen átpirítom, majd kevés vizet aláöntve, sóval és csipet borssal puhára párolom. Mielőtt megpuhul, hozzá darabolok 1-1 vastaghúsú piros és zöld paprikát és 1 kisebb szál vékonyra szelt sárgarépát, majd együtt készre párolom (a paprika és a répa maradjon kicsit ress). Néhány evőkanál paradicsom pürével (vagy ketchup) összekeverem, hozzáöntök egy doboz aprított ananász konzervet (a levéből is öntök a raguba) és egy üveg bambuszrügyet. Kevés szójaszósszal, mézzel, esetleg citromlével ízesítem. Rizzsel tálalom. 
 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése