Oldalak

2011/10/22

Narancsos-túrós párna nutellával és birsalmasajttal töltve

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 narancs (esetleg citrom) reszelt héja
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
sütésálló lekvár (én ehelyett most birsalma sajtot illetve nutella krémet használtam)
csipet só

 
Elkészítés:
összetörjük a túrót a sóval és a porcukorral, hozzá adjuk a narancs héját is. Elmorzsoljuk a margarint a sütőporral elkevert liszttel és a túróval alaposan összegyúrjuk . Fél órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán nem túl vékonyra (kb. fél cm) kinyújtjuk, és kb. 10x10-es négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe kemény lekvárt teszünk, a széleket tojással megkenjük, majd összehajtogatjuk (párnácskákat vagy háromszögeket kapunk) és a széleit jól összenyomkodjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, tetejüket tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral meghintjük. 





Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése