"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/09/04

Vödrös csalamádé

Hozzávalók

1,5 kg paprika

1,5 kg uborka

1,5 kg hagyma (vagy 75 dkg hagyma + 75 dkg zöldparadicsom, aki szereti)

1,5 kg sárgarépa

1,5 kg káposzta

A zöldségeket gyaluljuk/szeleteljük.



Felöntő lé:

40 dkg cukor

10 dkg só

3 dl 20 %os ecet

1 ek. szalicil (vagy nátrium benzoát)

(még egy pici borkén is mehet bele)

A zöldségekre ezt a levet hidegen ráöntjük és jól összekeverjük. Így áll 1 napot, közben 1-2x átkeverjük és mehet az üvegekbe. Víz nem kell  bele, az állás alatt enged pont annyi levet, amennyi kell rá.  Nem barnul meg nem puhul meg. Egy savanyúságos vödörre, vagy 2 db 5 literes üveghez elég ez a mennyiség. Persze kisebb, kilós üvegekbe is szétrakható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése