"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/09/04

Virslis zöldbableves

hozzávalók:
30 dkg zöldbab
1-1 szál sárgarépa és gyökérzöldség
1 kis fej vöröshagyma
2-3 szem krumpli
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kis pohár tejföl
1+1 evőkanál liszt
kapor
só, bors
1 kis csomag füstölt virsli
+ ízlés szerint petrezselyem és zellerzöld

 A babot megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk. A répát, zöldséget, krumplit tisztítás után felszeleteljük.
Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a babot és a zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, majd először a liszttel, utána a pirospaprikával meghintjük. Jól elkeverjük és kb. 2,5 liter vízzel felöntjük. Felforraljuk, hozzá adjuk a krumplit, a felkarikázott virslit és a kaprot (levélzöldségeket) Addig főzzük, amíg az összes zöldség meg nem puhul. Végül egy pohár tejfölben elkevert egy kanál liszttel behabarjuk, friss petrezselyemmel és kaporral ízesítjük.


.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése