"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Hawaii szelet

Hozzávalók:
sertés tarja vagy comb, esetleg csirkemell
körszeletes ananász konzerv
füstölt-főtt tarja
füstölt sajt
meggy

bors
pirospaprika
vaj
tejszín

Elkészítés: a húst felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk-paprikázzuk.
Vajon félkészre sütjük, miközben az ananász levéből is öntünk hozzá, így kicsit megkaramellizálódik.  A visszamaradt pecsenyeléhez öntjük a többi ananászlét meg egy kis tejszínt és összeforraljuk. Az elősütött hússzeleteket tepsibe rakjuk, mindegyik tetejére teszünk egy sajt szeletet, arra egy szelet füstölt tarját, arra egy karika ananászt (közepébe 1 szem meggyet) és az egészet beborítjuk egy újabb szelet sajttal. A pecsenyelevet aláöntjük és a tepsit lefóliázva, előmelegített sütőben, 180°C-on addig sütjük, amíg a sajt megpirul. Petrezselymes rizzsel, meggy befőttel/kompóttal fogyasztjuk. (Anyu receptje)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése