"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/09/03

Bolognai (paradicsomos) rizottó

Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) rizs
2 evőkanál olívaolaj
1 bögre (fél doboz - 2,5 dl) sűrített paradicsom
1 teáskanál só
fél teáskanál pirospaprika
víz
ízlés szerint kevés bazsalikom (lehet szárított is)
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
a rizst átmosom, lecsepegtetem. A paradicsomléhez öntök 1 bögre (2,5 dl) vizet.
A keveréket  felforralom a sóval, paprikával és a zöldfűszerrel
Közben felforrósítom az olívaolajat, kevergetve pár percig pirítom benne a rizst.
Felöntöm a fűszeres paradicsomlével, felforralom, majd beborítom, és nagyon kis lángon főzöm úgy 30-35 percig. Elzárom alatta a gázt, de a lefedett rizst még hagyom tovább párolódni kb. 10-15 percig. Ezután leveszem a fedőt, hozzákeverem a reszelt sajtot és  melegen tálalom.
Sült csirkéhez, pepperoni paprikával, finom köret.
Tipp: a rizst párolás közben ne kevergessük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése