"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/05/31

Négylapos csokis (Margitka receptje)

Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
2 tojás
1,5 tasak sütőpor

A lisztet elmorzsolom a vajjal és a cukrokkal, hozzáadom a tejfölt és a tojást. Rugalmas tésztává gyúrom. Négy egyenlő részre osztom. Lisztezett deszkán egyenként jó vékonyra kinyújtom, majd nagyobb tepsi hátulján külön-külön megsütöm. Gáz 5-ös fokozat kb. hét-hét perc alatt. A tészta melegen és hidegen is könnyen szakad, törik.

Hozzávalók a krémhez:
1,5 liter tej
3 csomag csokipudingpor
3 evőkanál kakaó
2 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
+
25 dkg vaj (vagy Ráma margarin)
25 dkg porcukor

Először habosra kavarom a vajat és a cukrot. Aztán fél liter tejben simára keverem a pudingport, a kakaót, a lisztet és a tojást. Folyamatosan kevergetve hozzáöntöm a többi tejet is és sűrű krémmé főzöm. Ha teljesen kihűlt, összedolgozom a cukros vajjal.
A kihűlt tésztalapokat egyenként megkenem a csokis krémmel. A tetejére kenem a csokimázat
Hűvös helyen legalább egy éjszakán át pihentetem, mert csak utána lehet szeletelni, ha megpuhult a krémtől..

Hozzávalók a csokimázhoz:
2 tábla ét tortabevonó
2 teáskanál vaj

A csokoládét gőz fölött felolvasztom, a vajat is hozzáadom és simára keverem, majd bevonom vele a süteményt.

(régi, kedves kolléganőm, Margitka  receptje)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése