"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/04/25

Mézes szelet

Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg sütőmargarin, 15 dkg porcukor, 6 evőkanál tej, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1kávéskanál szalalkáli. 
A fenti hozzávalókat gőz fölött addig keverjük, amíg szép egynemű nem lesz, majd hozzáadunk 40 dkg lisztet. Kidolgozzuk és pihenni, hűlni hagyjuk legalább 1 órát. 
Ezalatt elkészítjük a krémet:
25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor
- ezeket habosra kikeverjük. 
1/2 liter tejet, 3 kanál liszttel és 1 tasak vaníliás cukorral felfőzünk. Ha teljesen kihűlt, akkor a vajas krémmel habosra keverjük.
A krémet a lapok közé töltjük, a süti tetejére csokimázat kenünk, de lehet sima porcukoral is megszórni
(Fontos: ha a tésztát nem hagyjuk teljesen kihűlni, ragad, de hidegen nagyon könnyen nyújtható. Mivel a tészta mézzel készül, mindenképp csak másnap érdemes felszeletelni)














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése