"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/01/29

Vasi pecsenye

Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb
2 dl tej
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
olaj a sütéshez

A hússzeleteket kiverjük, besózzuk és a fokhagymás, borsos tejbe áztatjuk. Hűtőbe tesszük legalább pár órára, de jobb, ha egy éjszakára. A lisztet pirospaprikával elkeverjük, megforgatjuk benne a hússzeleteket és forró olajban kisütjük. Tört burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.
(Egyik első vendégvárós ételem volt 1988-ban, Verő Juli: Hónapok, napok, ételek c. könyvéből - azóta is ezt a recept könyvet használom a legtöbbet)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése