"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/02/07

Meggyes túrópiskóta

Hozzávalók:
fél kg túró
6 tojás
25 dkg (1 bögre*) kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
45 dkg (3 bögre*) liszt
1 tasak sütőpor
1,5 dl (bő fél bögrényi*) tej
1 citrom lereszelt héja
1 teáskanál citromlé
csipetnyi só
1 üveg magozott meggybefőtt
(*= ha mérleg helyett egy 2,5 dl-es bögrével mérünk)

A liszhez keverjük a sütőport.
A tojások fehérjét egy kevés citromlével kemény habbá verjük.
A sárgákat habosra keverjük a cukrokkal, citromhéjjal, pici sóval és az áttört túróval, majd hozzá öntjük a tejet is. Beledolgozzuk a lisztet, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Kikent, lisztezett (28x35 cm) tepsibe öntjük a tésztát és a tetejére szórjuk a levétől lecsurgatott magozott meggyet. Előmelegített sütőben, kb fél óra alatt megsütjük (gáz 5. fokozat). Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Porcukorral meghintve kínáljuk,





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése