"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/01/06

Shrek szelet - sütés nélküli finomság

Régi receptem Pankától
Fél kg darált kekszhez adok 12 kanál meleg tejet, összekeverem. Egy Ráma margarint (25 dkg) kikavarok 30 dkg porcukorral. A két masszát összedolgozom, ha nehezen állna össze, teszek bele még pár kanál tejet. A masszát ketté veszem. Az egyik felébe belegyúrok 1 üvegcse zöld mandula aromát (a színtelen nem jó!), a másikba pedig 1 rum aromát és 4 evőkanál kakaót. A barna tésztát elfelezem, Egy tálcára, vagy alacsony oldalú tepsibe egyenletesen belenyomkodom a barna tészta egyik felét, majd rá a zöldet, arra meg a maradék barnát. A tetejére csokimázat kenek. Hűtőben dermesztem pár órát, de inkább csak másnap szeletelem.
Ha gazdagabb, ízesebb tésztát szeretnék, akkor belegyúrok még a barna tésztába 2 evőkanál darált diót illetve a zöldbe 1 evőkanál aprószemű kókuszreszeléket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése