"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2017/01/06

Eperfagyi

Hozzávalók:
70 dkg eper
24 dkg cukor
40 dkg tejszín
20 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg tejföl
4 evőkanál citromlé

Elkészítés:
Az epret megmossuk, csumáját eltávolítjuk, kisseb darabokra vágjuk. A cukrot az eperre szórjuk és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy levet ereszthessen.
Miután az eper levet eresztett a turmixgépbe öntjük, és a többi hozzávalóval együtt habosra turmixszoljuk. Jól zárható műanyag edénybe öntjük, és a fagyasztóba helyezzük. 1-1,5 óránként átkeverjük. Az átkeverést kétszer elég megismételnünk.
Kb. 8-10 óra alatt fagy össze teljesen, de a legjobb, ha egy éjszakára a fagyasztószekrényben hagyjuk.
Friss eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve tálalhatjuk.
A receptet, fotókat küldte Kerekes András, Nagykőrös. Lakoma
Kerekes András Weboldala




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése