"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/05

Retró tészta / Kolbászos-tejfölös-paradicsomos tészta / Piros tészta II.

Hozzávalók
1 csomag szarvacska vagy makaróni tészta
1-2 evőkanálnyi (hurka-kolbász sütéséből kimaradt) piros zsír
1 jó nagy szál sertés! főzőkolbász
1 nagy pohár (320 gr) tejföl
1,5 dl ketchup
só, bors
20 dkg reszelt sajt

A kolbászt apróra vagdalom/kockázom és átpirítom a zsíron. A tejfölbe keverem a ketchup-öt, sózom, borsozom. Hozzákeverem a sült kolbászt is. A tésztát a szokásos módon kifőzöm, leszűröm. Összevegyítem a kolbászos mártással és egy kiolajozott, közepes méretű tepsibe öntöm. A tetejét jó bőven megszórom reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütöm, míg a sajt meg nem pirul.
A tejföl és a paradicsom arányaízlés szerint változtatható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése