"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/21

Puha mézeskalács

Hozzávalók:
fél kg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg puha margarin
1 tojás+1 sárgája
bő 1 dl méz
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
fél tasak mézeskalács fűszerkeverék

A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, mézet és tojást, összegyúrjuk, alaposan lisztezett deszkán legalább fél cm vastagra kinyújtjuk, formákkal kiszúrjuk, sütőpapiros tepsibe rakva 8 percig sütjük (előmelegített sütő, gáz 4-es fokozat), tovább nem, nem kell az aljának megbarnulni és nem baj, ha még a teteje puha, ha megnyomjuk.
Kihűlés után díszíthető. 
Minél vastagabbra hagyjuk a tésztát, annál puhább lesz. Amit díszítünk, nyújthatjuk vékonyabbra is (kb 3 mm), nem baj, ha ropogósabb, keményebb lesz.


 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése