"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/12/12

Boldizsár tortája


Hozzávalók:
1 csomag cukros tetejű babapiskóta
1-1 doboz ananász és vegyes gyümölcs konzerv (vagy fél kg bármilyen gyümölcs)
2 nagy doboz gyümölcsös-gabonás joghurt
15 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 tasak vaníliás pudingpor
1 doboz cukrászhab (Hulala)
(1 tasak habfixáló, ha nem növényi tejszínt használunk)
1 doboz csoki-macis keksz
tortadíszek

A gyümölcsöket leszűrjük, kis kockákra daraboljuk.
A cukrot habosra kavarjuk a tojás sárgákkal, csomómentesre belekeverjük a pudingport, pár kanál gyümölcslét, a joghurtokat és az egészet felfőzzük.Gyakori kevergetés mellett kihűtjük.
A Hulalát kemény habbá verjük és összeforgatjuk a kihűlt joghurtos krémmel.

Egy 21 cm-es kapcsos tortaforma alját és oldalát is kibéleljük sütőpapírral.
A babapiskótákat megmártjuk a gyümölcskonzerv levében és kirakjuk vele a forma alját.
Rákenünk egy réteget a krémből, majd a forma szélét körberakjuk a csoki-macis keksszel. A krémre rárakjuk a gyümölcsöt, arra a maradék krémet. Elsimítjuk és a tetejét kirakjuk tortadíszekkel. Pár órára (de jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Ha cukor díszeket használunk, azokat csak 1-2 óra hűtés után tegyük a krém tetejére, különben engedik a színüket.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése