"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/06/03

Temesvári sertésszelet

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 kis pohár tejföl
1 fej hagyma
1 evőkanál pirosarany/paprika krém
fél kiló zöldbab (tisztítva, feldarabolva)
liszt

olaj

A zöldbabot annyi sós vízben megfőzzük, amennyi épp ellepi.
A húst felszeleteljük és vékonyra kiverjük. Sózzuk, lisztbe mártjuk és serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük, félre tesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát.hozzá adjuk a paprikakrémet, felengedjük a bab főzőlevével.
Beletesszük a hús szeleteket és puhára pároljuk.Tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Végül hozzáadjuk a babot és még pár percig együtt pároljuk.
Galuskával, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése