"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/03/16

Tázlári krumplis talpatlan túrósTóth mama receptje. 
Kicsit más, mint az eredeti talpatlan túrós , ebbe nem teszünk pl mazsolát vagy citromhéjat és a tetejére sem kívánkozik porcukor.
Külön-külön áttörünk 75 dkg túrót és 30 dkg főtt krumplit.
Összekeverjük, adunk hozzá fél doboz (nagy poharas) tejfölt, 3 evőkanál cukrot, 5 dkg
(lehet picit több is) olvasztott vajat, fél kávéskanál sót (kóstoljuk meg a keveréket, nehogy elsózzuk),
2 evőkanál lisztet és végül 4 db felvert tojást. Alaposan kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe simítjuk a keveréket és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Ha nagyon puha vagy jó zsíros a túró, csak liszt helyett tegyünk bele inkább 2 kanál grízt + 1 kanál lisztet. Ha nagyon száraz, zsírszegény a túró, több tejfölt adjunk hozzá. A cukor és só mennyisége ízlés dolga. A tojásfehérjét külön habnak felverve is belekeverhetjük a masszába.
A fenti mennyiségek egy nagyobb (27x39cm) tepsihez valók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése