"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/03/04

Gyümölcsös túrókrémes tortaKerek tortaformában kakaós piskótát sütünk. Ha kihűlt, háromba vágjuk.
50 dkg túrót áttörünk, 1 nagy pohár görög joghurtot, 1 csomag zselatinfixet, fél citrom reszelt héját, egy kevéske citromlevet, 20 dkg porcukrot és 1 tasak vaníliás cukrot kikeverünk, majd összedolgozzuk a túróval.
Az első piskótalapra kenjük rá a krém szűk egyharmadát és rakjunk rá ízlés szerint friss, befőtt vagy aszalt/kandírozott gyümölcsdarabokat. Tegyük rá a második piskótalapot, kenjük rá a maradék krém felét, szórjuk meg gyümölccsel. Rakjuk rá a harmadik piskótalapot és kenjük le a krémmel a tetejét és az oldalát is.
Díszítsük kandírozott cseresznyével és csoki szívekkel.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése