"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/02/05

Sajtos-brokkolis csirkemellHozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
1 csomag (45 dkg) fagyasztott brokkoli

1 nagy pohár tejföl
3 tojás
20 dkg sajt


A brokkolit kevés sós vízben félpuhára pároljuk. Villával összetörjük. 
A csirkemellfilét felszeleteljük. Kicsit kiveregetjük, olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakosgatjuk.
A tejfölt és a tojásokat habosra kavarjuk. A brokkoli főzővizéből is önthetünk hozzá egy keveset. Belevegyítjük a brokkolit. A masszát a csirkehúsra öntjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük tovább, míg szép piros nem lesz. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése