"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/02/08

Kavart tészta

Hozzávalók:

fél kg liszt
1 tasak sütőpor
1 kocka Ráma margarin
20 dkg cukor
4 tojás
2 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
(esetleg reszelt citromhéj)

Elkészítése:
A puha margarint előbb a cukrokkal, majd a tejjel és tojásokkal jól kikeverjük. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, vagy margarinnal kikent, lisztezett, magasabb oldalú tepsibe öntjük (tetejére szórhatunk bármilyen gyümölcsöt). Közepes lángon kb fél órát sütjük, de ez sütő függő. Ha a beleszúrt hurkapálca már nem ragad, készen van. Ha kihűlt, felvágva tölthetjük lekvárral, krémekkel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése