"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/02/03

Finom meggyes piskóta

Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 tojás
30 dkg Ráma margarin (vagy 25 dkg, de akkor 3 dl tej jön hozzá)
2 dl tej
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
fél kg (de lehet több is) magozott meggy
(a lecsurgatott meggyet forgassuk össze egy kis liszttel, akkor nem sűlyed le a tésztában)

A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verjük.
A puha margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább keverjük a tojássárgákkal és a tejjel is.
Apránként hozzá adjuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű, magas oldalú tepsibe öntjük a masszát. Tetejét megszórjuk magozott meggyel. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 40 percig sütjük.
Langyosan, porcukorral megszórva a legfinomabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése