"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/01/30

Zabpelyhes-túrós - a "Gyúrós süti"




Hozzávalók:
1 kis csomag (25 dkg) túró
10 dkg zabpehely
1 tasak vaníliás pudingpor
fél tasak sütőpor
3 db tojás
3 evőkanál kristály cukor
1 pohár natur joghurt
fél narancs reszelt héja
1-2 kanál sárgabaracklekvár
ízlés szerint gyümölcs, csoki, kókuszreszelék stb

Először habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd a többi hozzávalóval.
Dúsíthatjuk apróra vagdalt aszalt gyümölccsel, csokival, kókusz reszelékkel, kinek mi ízlik.
Egy 20x30 cm-es kikent, lisztezett (sütőpapírral bélelt még jobb) tepsibe beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán kb 25-30 percig sütjük. Tűpróba !
A tetejére szórhatunk porcukrot, kenhetünk csokimázat vagy simán csak valamilyen lekvárt.

Ez a régen még "reform" recept ma azért "gyúrós", mert a zabpehely és a túró a testépítőknek (illetve azoknak, akik rendszeresen edzenek) un. "jó" szénhidrát és "jó" fehérje forrás.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése