"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/04/23

Brokkolis muffin



Hozzávalók (12 db)
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
4 db nagy tojás
27 dkg puha vaj
12 db kisebb brokkoli virág
5 dkg cukor
1 tk kurkuma
1/2 tk őrölt bors
1/2 tk só
5 dkg reszelt sajt

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tegyünk a muffinsütőbe kapszlikat.
Főzzük a brokkolit, forrásban lévő vízben pár percig, hogy raradjon roppanós.
Tegyük félre lecsöpögni, megszáradni.
Keverjük a vajat krémesre a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat és keverjük simára.
Keverjük össze egy másik tálban a lisztet, a sütőport, a kurkumát, borsot és a sót.
Adjuk a vajas keverékhez, majd forgassuk bele a reszelt sajtot.
Tegyünk egy-egy púpozott evőkanálnyi tésztát minden forma aljára, állítsunk bele egy-egy brokkolit, majd kanalazzuk rá a maradék tésztát.
Kb. 30 perc alatt sül aranybarnára. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak másnap fogyasztható, frissen kemény.
Érdemes olyan muffinsütőt használni, amiben keskeny és mély lyukak vannak, a széles-lapos mélyedésekben könnyebben eldőlnek a brokkolik.
Nem kell megijedni a cukor-kurkuma-bors keveréktől, nagyon finom, pikáns ízt ad a muffinoknak :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése