"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/03/02

Zöldséges-görögjoghurtos rakott hús

5-6 szem héjában főtt krumplit megtisztítunk, felkarikázunk.
Enyhén sós vízben megfőzünk azonos mennyiségű brokkolit, karfiolt, sárgarépát és kelbimbót.
8 szelet sertéskarajt/combot, vagy csirkemellet puhára párolunk/sütünk.
Egy közepes tepsit vékonyan kiolajozunk, beleterítjük a felkarikázott krumplit, picit megsózzuk.
Rárakjuk a hússzeleteket, azokon elrendezzük a párolt zöldségeket, amik közé teszünk még pár szem koktél paradicsomot is. 1 nagy doboz görög jughurtot kikeverünk a hússütésnél visszamaradt szafttal és rálocsoljuk a zöldségekre. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben arany színűre süütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése