"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/03/02

Serpenyős bab

Hozzávalók:
fél kg füstölt-főtt csülök
1-1 doboz paradicsom, vörös és fehérbab, valamint kükorica konzerv
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ketchup
pirospaprika
chili
oregánó

bors

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a hagymákatt, majd a vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig nyomjuk át. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat és a hagymákat megdinszteljük benne. Öntsük rá a felkockázott füstölt-főtt csülköt, pirítsuk le egy picit, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük paprikával, a chilivel és az oregánóval. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, ketchup és egy kevés vizet is.
Kb fél órát főzzük, ha szükséges, felönthetjük még egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a konzerveket és az egészet jól forraljuk össze. Ha megfelelő az állaga, kész. Fogyasszuk friss kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése