"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/03/02

Mézes kókuszkocka

Hozzávalók
a tésztához:
40 dkg finomliszt
1 sütőpor
8 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 evőkanál méz
2 dl tej
az öntethez:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
3 nagy evőkanál kakaópor
1 dl tej
a beforgatáshoz 1 nagy csomag kókuszreszelék

Elkészítés:
a kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes (kb. 30x27 cm-es), magasabb oldalú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük. Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is. Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ha gazdagabban szeretnénk, a tésztába sütés előtt tehetünk meggyet is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése